Pyörätuolirugbyn parhaat palat 2015

Kansainvälisen pyörätuolirugbyn kannalta ehkäpä mielenkiintoisin tapahtuma olivat Parapan Am -kisat, eli Pohjois- ja Etelä-Amerikan maille tarkoitetut vammaisurheilukisat. Kisat käydään neljän vuoden välein, ja vuonna 2015 näitä kisoja isännöi Kanadan Toronto. Kanada onkin yksi pyörätuolirugbyn johtomaista, joten paineet menestyä näissä kotikisoissa olivat suuret.Parapan Am -pyörätuolirugbyn voitto jäikin isäntämaalle, joka kykeni tiukassa finaalissa kukistamaan eteläisen naapurinsa Yhdysvallat numeroin 57-54. Pronssiottelussa puolestaan Kolumbia kykeni yllätysvoittoon kaatamalla Brasilian 50-48. Viidennestä ja kuudennesta sijasta kuuden maan turnauksessa pelasivat Argentiina ja Chile. Peli päättyi Argentiinan selkeään voittoon 56-24. Tasoerot Amerikoissa ovat melko suuria, tässä esimerkkeinä alkusarjan otteluita: Kanada-Chile 67-11, Yhdysvallat-Brasilia 62-27, Brasilia-Chile 45-6. Lajin kehittymisen kannalta olisi toki rohkaisevampaa, jos pienemmät maat kykenisivät laittamaan lajin perinteisille mahtimaille paremmin kampoihin.Toinen kansainvälistä mielenkiintoa paljon kerännyt tapahtuma järjestettiin kotoisalla kamaralla. Vuonna 2015 pyörätuolirugbyn EM-kisat järjestettiin nimittäin Suomessa. Kisat käytiin syyskuussa Pajulahden liikuntakeskuksessa Nastolassa kahdeksan maan välillä. Isäntämaa Suomi oli myös mukana, mutta sijoittui valitettavasti toiseksi viimeiselle eli seitsemännelle sijalle. Loppuotteluun selvisivät Iso-Britannia ja Ruotsi, joista britit kukistivat todella tiukassa kamppailussa Suomen länsinaapurin luvuin 49-48. Pronssiottelun voitti Tanska lukemin 56-48 Saksaa vastaan.Pyörätuolirugbyssa vuonna 2015 käytiin myös Aasian ja Oseanian mestaruuskisat, jotka hieman yllättäen vei nimiinsä isäntämaa Japani. Se onnistui loppuottelussa kukistamaan lajin mahtimaa Australian. Pronssia nappasi Uusi-Seelanti.