Jalkapallon fanittaminen on hyväksi

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Monissa maissa se saattaa olla koko elämä, mutta aina siihen liittyy suuria tunteita. Lajilla on myös ennätysmäisen paljon faneja ympäri maapalloa, joten ei mikään ihmekään, että se herättää mielipiteitä jonkin seuran puolesta tai vastaan. Olemme tähän artikkeliin listanneet monia jalkapallon tuomia hyviä puolia.

Kuinka olla hyvä jalkapallofani?

Kaikki rakastavat draamaa ja jalkapallo tarjoilee sitä sekä kentällä että sen ulkopuolella. Rakkauttaan lajiin ja omaan joukkueeseen voi tunnustaa monella eri tavalla.

  1. Tutustu oman joukkueesi historiaan ja taustaan. Valmentajat ja managerit ovat yleensä aikamoisia persoonia ja pelaajien lisäksi myös rahaa vaihtuu joukkueiden kesken.
  2. Kun olet valinnut joukkueesi, pysy siinä. Omistautuminen yhdelle joukkueelle kuuluu hyvään faniuteen, oli heidän tiensä paikoin miten kivinen tahansa.
  3. Tunnusta suosikkisi väriä. Omaa joukkuettaan voi kannattaa myös pukeutumalla heidän pelipaitaansa, pitämällä kaulahuivia, jossa on heidän värinsä ja esimerkiksi juomalla vettä heidän logollaan varustetusta vesipullosta.
  4. Mene katsomaan joukkueesi kotiotteluita ja jos olet oikein kova fani, matkusta heidän vierasotteluihinsa kannustamaan heidät voittoon.

Miksi fanittaa jalkapalloa?

Miksi sitten pitäisi alkaa jalkapallofaniksi, mitä hyötyä siitä on? Itse asiassa siitä on runsaasti hyötyä sekä fanin fyysiselle, että psyykkiselle hyvinvoinnille.

  1. Lajin tuntemus kuuluu jokaisen hyvän fanin ominaisuuksiin ja mikä olisikaan parempi keino saada käsitystä lajista kuin kokeilla sitä itse.
  2. Ottelun seuraaminen tuo myös itselle treenimotivaatiota. Kun seuraa hyvässä kunnossa olevia pelaajia ja heidän kikkailuaan pallon kanssa, alkaa itsekin tehdä mieli muuntua sohvaperunasta reippaaksi liikkujaksi ja hoitaa tälläkin tavalla omaa terveyttään huippupelaajien fanittamisen ohessa.
  3. Jalkapallon fanittaminen tuo sukupolvet yhteen, kun vaari tai mummo ja lapsenlapsi kannattavat samaa joukkuetta, unohtuu siinä iän tuomat eroavaisuudet. Jalkapallon katsominen jalkapallostadionilla on myös hyvin sosiaalista, puhumattakaan hyvistä keskusteluista muiden fanien kanssa, aiheena tietysti oma joukkue. Sosiaalisten kontakteiden on myös todettu ehkäisevän ja helpottavan masennusta ja kohottavan itsetuntoa pitkällä aikavälillä.